Nu är det sådär skamligt länge sedan jag uppdaterade den här bloggen igen. Dags att spotta i nävarna och skriva av sig lite igen då.

För några veckor sedan (typ två sådär) var jag och min S på TV-inspelning av SVT’s kommande TV-program ”Smartare än en 5:e-klassare”. Det var hur kul som helst, så vi tackar och bugar inför min kollega L som hade fått tag i biljetterna men fått förhinder att gå. Känns så härligt när ens kollegor tänker på en!

En kul grej med inspelningen är att både S och jag troligtvis kommit med rätt ordentligt i bild, åtminstone i det ena av de två program de spela in den aktuella dagen. (För er som undrar var det alltså den 28 februari som vi var i SVT-huset, också känt som Kanalhuset.) Ett gott skäl till att vi kommer synas var att programledare Lasse Kronér tog S i handen när han gick ner för den trappa där han gör entré! S blev minst sagt paff och det var rätt så underhållande att se hennes reaktion! Inget illa menat nu S, jag hade garanterat flippat ur ännu mer…

Jag tänker inte spoila något annat som händer i programmen, det får ni själva se. Tror det är program tre och fyra som spelades in när vi var på plats vilka sänds 2 april respektive 9 april. SVT1 kl 20:00 bör det vara som gäller. Mycket nöje!

Vad ska jag mer skriva om nu tro?

Jo!

Årets aktiviteter på Universeum har dragit igång! ”Vadå Universeumaktiviteter?” kanske någon tänker nu? Jo, det är så att Göteborgs Universitet (där jag arbetar) håller på med ett litet projekt som går nu under 2011 eftersom just detta år valts av FN att vara Kemins År! Vi kommer då ha lite olika experiment i mars, maj, juni, oktober och december där vi med hjälp av skådespelare som gestaltar kända kemister guidar besökarna på en liten resa genom kemins värld. Vi har haft två sådana dagar hittills (totalt blir det fyra per månad) och det blev väldigt lyckat båda gångerna! Bara att hoppas att framgångarna hänger i!

I övrigt så tuffar mitt och S underbara förhållande på i sakta mak, och allt känns bara bättre och bättre hela tiden! Igår (när det var final i Melodifestivalen) fick hon för första gången träffa mina föräldrar. Det var pirrigt och nervöst, men jag tror ändå att det gick ganska bra.

Så vi satt där och tittade när artist efter artist framförde sina låtar och man kan inte annat än förundras över den generellt låga kvalitén på melodierna! Det är skamligt att Sveriges låtskrivarelit inte kan pressa ur sig bättre låtar! Hoppas det händer något radikalt med tävlingen tills nästa år!

Några ljusglimtar på textfronten fanns det åtminstone. Nedan följer några som jag vill dedikera till S:

Sanna Nielsen - I’m in Love

Now I know
Yes it’s here I belong
By your side in your arms
You are my destiny
You are my life
Shining so bright

All my love I give to you
All I do I do for you
I’m in love
Baby, I’m in love
Every day and every night
Always till the end of time
I’m in love
Baby, I’m in love

Linda Bengtzing - E’ Det Fel På Mej

Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig
Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag
Varje gång jag attraheras då vill jag bara va’ med dig
Ingenting jag kan hantera, jag vill ha mera
Undrar, e det fel på mig?

The Moniker - Oh My God

Oh my god
You’re such a beautiful surprise, girl
Oh, I cannot get enough
Want to explore the world with you (you), you (you)
You’re the only reason that I’m here
Yea-eh-eh

Every day I think about you and I know why
In this world there are no words for me to explain my feelings for you
You’re my queen, I’m your king
You’re the words and I’m your favourite tune

Oh my god, oh my god
It’s a wonderful surprise
I’m in love, I’m in love
And I cannot get enough
Ooh la la, ooh la la
Don’t ever want this to be over
(This to be o-over)

Sara, min underbaraste, jag älskar dig!!

Tror detta var allt jag hade att komma med denna söndagseftermiddag, ska försöka slänga upp ett nytt inlägg inom kort!

Jonas, signing off – for now…