Watchmen

Idag var jag och bästepolaren och såg Watchmen, äntligen! Det var sista chansen att se den på bio eftersom den slutar visas från och med imorgon så det var minst sagt på tiden! Dessutom första gången jag går på bio sedan ”det där avslutet”, men det tänker jag inte gräva ner mig i nu. Det var då, nu är nu. Men visst, det var en konstig känsla att sitta där i salongen och bara vara 100% inställd på att kolla på filmen. Men det är ju som det alltid varit förr så, bara att vänja sig vid det igen. Nåväl, filmen då? Jo, den var mycket bra. Otroligt mörk och härlig för att vara en superhjältefilm. The Dark Knight var också mörk, men i jämförelse Watchmen är den rena barnprogrammet. Nu har jag ju tyvärr inte tagit mig igenom hela Watchmen-boken än (fy på mig), men det jag läst hittills stämmer mycket bra överens med filmen, och enligt min kompis var likheterna många och slående. Många repliker och scener var direkt plockade från bokförlagan. Så manusförfattarna har gjort ett bra jobb under överföringen från färgglada seriesidor till vita duken. Som betyg för filmen blir det:

FYRA OCH EN HALV AV FEM MÖJLIGA

Inatt hade jag en sådan där dröm igen, jag hatar att ha drömmar om den personen! Lång tid har förvisso gått sedan senaste (och troligen sista) telefonsamtalet, men rösten i drömmens telefonlur lät exakt som i verkligenheten och samtalet var precis likadant som de ”riktiga” från förr. Tusan, nu håller jag på att snöa in på det området ändå, jag måste skärpa mig! Men det är för mycket som påminner om det som var fortfarande, vart jag än går så ser/hör jag något som påminner mig! Det måste få ett slut snart innan jag blir tokig. Att dessutom vara så dum och läsa personens blogg gör ju inte saker och ting bättre, verkligen inte bättre. Det är fruktansvärt roligt att läsa mellan raderna och se att man blir refererad till som ”den dåliga perioden”. Tack för den, Televerket! Men jag är inte bitter, allt händer av en anledning och det finns säkert en bra en till det här också. Det tar bara lite tid innan såren läker, men de kommer läka.

Nu ska jag göra ett försök (eller ja, snart i alla fall) att göra min DVD-spelare regionsfri så jag kan beställa lite roliga anime-serier med fel regionskod. Fick låna en region 1-film av kompisen så jag kan testa om jag lyckas eller ej. Wish me luck!

"...I’ve seen its true face."